
Hoofdgerecht
Sperziebonensalade met pesto, gerookte kip en ei
4 personen
25 minuten
Een heerlijke groene sperziebonensalade voor bij het hoofdgerecht. Extra lekker door de sperziebonen uit eigen streek! Tip: bewaar pesto die je eventueel overhoudt in een luchtdichte pot in de koelkast.
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
- Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum fijn in een keukenmachine. Voeg de olie toe, maal kort tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
- Breng de sperziebonen op smaak met de pesto.
- Kook de eieren in circa 4-5 minuten halfzacht, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
- Serveer de sperziebonensalade met de plakjes gerookte kip en de zachtgekookte eieren.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 6 g |
- 500 gram sperziebonen (afgehaald)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 30 gram basilicum
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 1 gerookte kipfilet (in dunne plakken)