Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Sperziebonensalade
Hoofdgerecht

Sperziebonensalade met pesto, gerookte kip en ei

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijke groene sperziebonensalade voor bij het hoofdgerecht. Extra lekker door de sperziebonen uit eigen streek! Tip: bewaar pesto die je eventueel overhoudt in een luchtdichte pot in de koelkast.

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
  2. Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum fijn in een keukenmachine. Voeg de olie toe, maal kort tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng de sperziebonen op smaak met de pesto.
  4. Kook de eieren in circa 4-5 minuten halfzacht, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
  5. Serveer de sperziebonensalade met de plakjes gerookte kip en de zachtgekookte eieren.
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g
  • 500 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 gerookte kipfilet (in dunne plakken)
eigezondkippestosaladesperziebonen

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?