
Bijgerecht
Sperzieboon ‘frietjes’ met limoen-avocadomayo
4 personen
20 minuten
Een leuke twist op normale frietjes: sperziebonen, bereid op de BBQ. Heel simpel en ook nog eens ontzettend lekker! Tip: Marineer de sperziebonen na het blancheren circa 30 minuten in een mengsel van knoflook, ketjap en rode peper voor een oosterse twist.
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in water.
- Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten. Droog de sperziebonen en smeer ze in met de olijfolie.
- Spies een sperzieboon op 2 satéprikkers en maak vol met de resterende sperziebonen, tot de 2 spiesjes vol zitten. Herhaal dit tot alle sperziebonen op zijn.
- Rooster de sperziebonen circa 10 minuten op de barbecue en keer om tot beide kanten goed gekleurd zijn.
- Pureer intussen de mayonaise met de avocado en het limoensap tot een gladde saus. Serveer de sperziebonen met de mayonaise en bestrooi met de limoenrasp.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 450 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 4 g |
Vet Waarvan verzadigd |
43 g 5 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 0,3 g |
- 500 gram sperziebonen (afgehaald)
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 eetlepels mayonaise
- 1 avocado
- 1 limoen (rasp en sap)