
Voorgerecht
Spicy tomatensoep
4 personen
20 minuten
Een heerlijke vegetarische spicy tomatensoep met een pikante bite, door het toevoegen van een halve rode peper. Deze soep staat al binnen 20 minuten op tafel, erg geschikt voor in het weekend dus!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, rode peper en paprika toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tacokruiden en tomaten toe en kook afgedekt circa 10 minuten op een lage tot middelhoge stand.
- Pureer de soep. Giet de soep terug in de pan, voeg de kidneybonen toe en breng aan de kook.
- Schep in kommen en garneer met de koriander.
Serveertip: deze spicy tomatensoep is erg lekker met Turks brood.
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 zakje tacokruiden
- 10 tomaten (in blokjes)
- 1 blik kidneybonen (uitgelekt)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)