
Lunch, Ontbijt
Spiegelei met tomaat en avocado
4 personen
10 minuten
Een simpel ontbijtje om je dag mee te beginnen, een heerlijke geroosterde boterham met avocado, ei en tomaat!
Benodigdheden
- Koekenpan
Werkwijze
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en leg de plakken tomaat erin.
- Maal er wat zout en peper over en bestrooi met de kruiden.
- Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze met hele dooiers tussen de tomaten glijden.
- Zet de warmtebron iets lager en laat de eieren met het deksel schuin op de pan in circa 5 minuten garen.
- Halveer intussen de avocado en wip de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken.
- Leg de plakken avocado de laatste minuut op de spiegeleieren.
- Bestrooi met zout en serveer direct. Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 245 kcal |
Koolhydraten | 2 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 4 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,4 g |
- 2 sneeën Korengoud vloerbrood (geroosterd)
- 1 eetlepel olie
- 2 trostomaten (in plakken)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 4 eieren
- 1 avocado