
Borrelhapje
Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas
4 personen
25 minuten
Lekker én simpel: een borrelhapje van varkenshaas gemarineerd in een lekkere en simpele marinade. Let op: het is het allerlekkerst wanneer je het vlees een aantal uur laat marineren.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe het vlees in een kom. Roer de kruidenmix met de knoflook, olie en citroensap los en giet dit over het vlees. Schep goed om en laat een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Leg de satéprikkers in een bakje water.
- Rijg de blokjes aan de satéprikkers en leg ze op een bakplaat. Bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Keer de spiesjes na 10 minuten.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 200 kcal |
Koolhydraten | 1 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 2 g |
- 600 gram varkenshaas (in gelijke blokjes)
- 1 eetlepel kipkruiden of 1 eetlepel kruidenmix voor varkensvlees
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 8 satéprikkers
- bakplaat