
Hoofdgerecht, Lunch
Spinazie-frittata
4 personen
20 minuten
Een heerlijk Italiaans gerecht van spinazie. Deze vegetarische frittata is al binnen 20 minuten klaar.
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen.
- Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
- Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
- Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand.
- Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de blauwe kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 415 kcal |
Koolhydraten | 7 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
29 g 11 g |
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien (in halve ringen)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 kilogram spinazie (panklaar)
- 8 eieren
- 100 gram ricotta
- 75 gram zachte blauwe kaas (verbrokkeld)