
Spinazie-quiche
Je dagelijkse hoeveelheid groente in taartvorm willen hebben? Ga dan voor deze spinazie-quiche! Gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel! Meer inspiratie opdoen? Klik dan hier!
Bereidingswijze
Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in en bekleed hem met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
- Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
- Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart.
- Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef.
- Klop de eieren los met de kruiden.
- Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt.
- Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem.
- Verdeel de tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin.
- De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.
Bereidingstip
In plaats van verse kruiden kun je ook 1 theelepel gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden gebruiken.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 29 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
54 g 27 g |
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 0.5 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 3 eieren
- 1 eetlepel verse Provençaalse kruiden of
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (gehakt)
- 125 milliliter crème fraîche
- 100 gram roquefort (verkruimeld)paneermeel
- 8 zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
- 100 gram oude kaas (geraspt)