Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Spinaziegalette met gepocheerd ei

Door Jan Linders

Een gepocheerd eitje met spinaziegalette en eventueel ansjovis. Dit kleine gerecht is een goede toevoeging aan je maaltijd! Geniet ervan!

Benodigdheden

  • bakplaat (ingevet)
  • schuimspaan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei.
  2. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  3. Pocheer de eieren één voor één.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water.
  6. Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover.
  7. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
eispinazie

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?