
Hoofdgerecht
Spinazierisotto met zalm
4 personen
45 minuten
Ben jij ook zo’n fan van Italiaanse risotto? Dan moet je deze variant met spinazie en gerookte zalm zeker eens proberen!
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 3 minuten.
- Schep de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zijn.
- Giet de wijn bij de rijst en roer tot al het vocht is opgenomen.
- Schep hierna steeds een soeplepel bouillon in de pan en blijf roeren.
- Voeg een nieuwe schep bouillon toe wanneer het vocht bijna is ingekookt.
- Roer, als de rijst nog net niet beetgaar is, de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto.
- Voeg de tuinbonen en spinazie toe en kook circa 5 minuten mee.
- Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de risotto met de peterselie en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies
Gerookte zalm en chardonnay is een klassieke combinatie. Eet smakelijk!
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 300 gram risottorijst
- 100 milliliter droge witte wijn
- 750 milliliter kippenbouillon van tablet
- 1 citroen (rasp en sap)
- 6 eetlepels mascarpone
- 200 gram diepvriestuinbonen (ontdooid)
- 600 gram spinazie (panklaar)
- 200 gram gerookte zalm (in stukjes)
- 1 handje platte peterselie (fijngehakt)
- 1 handje Parmezaanse kaas (geraspt)