
Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing
Door Jan Linders
Deze spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing is niet alleen lekker maar ook nog eens erg gezond: perfect om te serveren tijdens een Paaslunch!
Bereidingswijze voor spinaziesalade
- Breng de eieren in koud water snel aan de kook en kook ze 3,5 minuut. Spoel de eieren koud af en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de radijsjes in parten.
- Schep de radijs, dressing en amandelen door de spinazie en verdeel de salade losjes over 4 borden.
- Snijd de eieren doormidden en leg 2 halve eieren op de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 185 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 3 g |