
Spinaziesoep met ei en koriander
Koude winterdagen zijn, als je het mij vraagt, helemaal geschikt voor een lekkere en gezonde soep. Een warme kom om je handen op te warmen, veel groentes en dus veel vitamientjes… ik hou er van!
Soep kun je natuurlijk met veel verschillende ingrediënten bereiden. Naast de bekende tomaten-, erwten- en groentesoep zie je steeds vaker soep van pompoen, linzen, spinazie of boerenkool. Ik vind vooral de goedgevulde, dikke maaltijd soepen erg lekker. Om de soep op mooie dikte te krijgen, kan een goede staafmixer of blender niet te ontbreken.
Soep voor onderweg
Ik maak meestal een grote pan soep, zodat we de dagen erna er ook nog van kunnen genieten. Bijvoorbeeld als lunch of snelle warme maaltijd als we ’s avonds weinig tijd hebben. Een handige tip voor als je op je werk (of studie) geen mogelijkheid hebt om je soepje op te warmen: verwarm je soep ’s ochtends thuis goed en giet het vervolgens in een (kleine) thermoskan. Als je de soep in je lunchpauze wil eten, is die nog lekker warm!
Spinaziesoep met ei en koriander
Probeer eens een van mijn favorieten soepen: spinaziesoep met ei en koriander. Boordevol vitaminen en voedingsvezels. Maak er een echte maaltijdsoep van door er 1 of 2 sneetjes brood of stokbrood bij te serveren.
Werkwijze
- Pel de eieren, hak ze fijn en houd apart.
- Verhit de arachideolie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de rijst en bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
- Schep de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 4-5 minuten. Laat iets afkoelen.
- Roer de kookroom en het citroen- sap erdoor en pureer de soep. Verwarm nog even en serveer in kopjes of borden.
- Bestrooi met het gehakte ei en de koriander.
Smakelijk!