Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
spinaziestamppot met gegrilde paprika
Hoofdgerecht

Spinaziestamppot met paprika en chorizo

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Stamppot met een hartige bite is altijd een succes. Probeer daarom zeker eens deze spinaziestamppot met gegrilde paprika en chorizo eens! Een echte aanrader!

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een hoge stand knapperig.
  3. Stamp de aardappels tot een puree en voeg de melk en boter toe. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken in de pan.
  4. Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de spinaziestamppot met paprika en de chorizo en wat bakvet uit de pan.
  • 1 kilogram kruimige aardappel (in stukken)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 225 gram chorizo (in blokjes)
  • 150 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • 300 gram spinazie (panklaar)
  • 1 pot geroosterde paprika (in repen, uitgelekt)
chorizohoofdgerechtpaprikaspinaziestamppot

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?