
Hoofdgerecht
Spinaziestamppot met paprika en chorizo
4 personen
25 minuten
Stamppot met een hartige bite is altijd een succes. Probeer daarom zeker eens deze spinaziestamppot met gegrilde paprika en chorizo eens! Een echte aanrader!
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een hoge stand knapperig.
- Stamp de aardappels tot een puree en voeg de melk en boter toe. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken in de pan.
- Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de spinaziestamppot met paprika en de chorizo en wat bakvet uit de pan.
- 1 kilogram kruimige aardappel (in stukken)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 225 gram chorizo (in blokjes)
- 150 milliliter melk
- 50 gram boter
- 300 gram spinazie (panklaar)
- 1 pot geroosterde paprika (in repen, uitgelekt)