
Hoofdgerecht
Spinazietaart
6 personen
50 minuten
Zin in een lekkere hartige taart? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een gemakkelijke spinazietaart.
Werkwijze
- Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Bekleed de springvorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui zonder te kleuren.
- Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Klop de eieren los met de room, kruiden, zout en peper.
- Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta.
- Giet het eimengsel erop en bak de spinazietaart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
- 1 rol bladerdeeg (koelvers) of 6 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 ui (gesnipperd) of 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 900 gram spinazie (panklaar)
- 4 eieren
- 200 milliliter kookroom
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (gehakt) zoals basilicum en tijm en rozemarijn of 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
- 125 gram feta (verkruimeld)