Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
spitskoolpasta met mozzarella
Hoofdgerecht

Spitskoolpasta met mozzarella

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Pasta vol met groente! Deze heerlijke spitskoolpasta is gemaakt met tagliatelle, L’amuse troscherrytomaatjes, spitskool en mozzarella.

Werkwijze

  1. Kook de tagliatelle samen met de kool in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook.
  3. Schep de mozzarella, kruiden en citroenrasp en -sap erdoor en laat de mozzarella iets smelten.
  4. Verdeel de spitskoolpasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Variatietip

Vervang de Italiaanse kruiden door 1 eetlepel groene pesto en de mozzarella door roomkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g
  • 500 gram spitskolen
  • 250 gram groene tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 200 gram mozzarella (in plakjes)
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 citroen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
  • 250 gram L'amuse troscherrytomaatjes
  • 50 gram belegen kaas (geraspt)
cherrytomaatgezondgroentenmozzarellapastaspitskoolspitskoolpastatagliatelle

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?