
Hoofdgerecht
Spitskoolpasta met mozzarella
4 personen
20 minuten
Pasta vol met groente! Deze heerlijke spitskoolpasta is gemaakt met tagliatelle, L’amuse troscherrytomaatjes, spitskool en mozzarella.
Werkwijze
- Kook de tagliatelle samen met de kool in 8-10 minuten beetgaar.
- Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook.
- Schep de mozzarella, kruiden en citroenrasp en -sap erdoor en laat de mozzarella iets smelten.
- Verdeel de spitskoolpasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas.
Variatietip
Vervang de Italiaanse kruiden door 1 eetlepel groene pesto en de mozzarella door roomkaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 535 kcal |
Koolhydraten | 58 g |
Eiwit | 25 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 10 g |
- 500 gram spitskolen
- 250 gram groene tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 200 gram mozzarella (in plakjes)
- 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
- 1 citroen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
- 250 gram L'amuse troscherrytomaatjes
- 50 gram belegen kaas (geraspt)