
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm
4 personen
40 minuten
Je haat ze of je houdt ervan. Jawel, we hebben het over die supergezonde wintergroente: spruitjes! Deze kleine groene balletjes barsten van de vitamine C, B en mineralen.
Spruitjes kun je op veel verschillende manieren klaarmaken en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer dan deze combinaties eens:
- Spruitjes met hamreepjes en pistachenoten.
- Spruitjes met appelstukjes, sjalotje en kaneel.
- Spruitjes met druiven, notenolie en komijn.
Of uiteraard onderstaand recept met rode ui en tijm 😉
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Blancheer de spruitjes circa 1 minuut in water met zout. Giet ze af en spoel onder koud water.
- Schep de spruitjes op de bakplaat om met de rode ui, tijm en olie. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de spruitjes in het midden van de oven in circa 25 minuten lichtbruin en beetgaar. Schep tijdens het roosteren een paar keer om.
Kom maar op met de winter!
Voedingswaarden:
Calorieën | Vet | Verzadigd vet | Eiwitten | Koolhydraten |
125 kcal | 6 g | 1 g | 4 g | 11 g |
- 500 gram spruitjes (gehalveerd)
- 250 gram rode uien (in partjes)
- 3 takjes verse tijm of
- 3 takjes verse Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie