
Hoofdgerecht
Spruitjesstamppot met cajun-gehaktballen
4 personen
30 minuten
Zin in lekkere ouderwetse stamppot, maar toch even wat anders willen proberen? Ga dan voor deze spruitjesstamppot met cajun-gehaktballen. Nog lekkerder gemaakt met cajun-gehaktballen!
Bereidingswijze voor spruitjesstamppot
- Meng het gehakt met het ei, de beschuitkruimels en cajunkruiden en breng op smaak met zout en peper. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
- Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen 3 minuten rondom goudbruin op een hoge stand. Zet de warmtebron vervolgens op een lage stand en bak de gehaktballen in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege.
- Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de spruitjes toe.
- Giet de aardappels met de spruitjes af en stamp tot een grove stamppot. Voeg de melk en rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de mosterd en 50 ml water toe aan de gehaktballen en kook circa 2 minuten in tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de gehaktballen en de jus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 56 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 16 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 1,5 |
- Ingrediƫnten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 beschuiten (verkruimeld)
- 1 eetlepel cajunkruiden of 1 eetlepel gehaktkruiden
- 50 gram boter
- 1 kilogram kruimige aardappel (in stukken)
- 750 gram spruitjes (schoongemaakt)
- 150 milliliter melk
- 1 eetlepel mosterd