
Hoofdgerecht, Lunch
Spruitjestaart met amandel en geitenkaas
4 personen
50 minuten
Probeer vanavond eens deze hartige taart met spruitjes, amandel en geitenkaas! Ook lekker tijdens een uitgebreide lunch.
Bereidingswijze
- Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
- Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
- Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
- Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
- Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
- Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.
- 6 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
- 300 gram spruitjes (gehalveerd, panklaar)
- 2 eieren
- 100 milliliter crème fraîche
- 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 2 eetlepels honing
- 20 gram amandelschaafsel
- Benodigdheden
- taartvorm (24 cm ø)