Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch

Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

4 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Probeer vanavond eens deze hartige taart met spruitjes, amandel en geitenkaas! Ook lekker tijdens een uitgebreide lunch.

Bereidingswijze

  1. Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
  3. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  5. Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
  6. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
  7. Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
  • 6 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
  • 300 gram spruitjes (gehalveerd, panklaar)
  • 2 eieren
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 2 eetlepels honing
  • 20 gram amandelschaafsel
  • Benodigdheden
  • taartvorm (24 cm ø)
amandelfransgeitenkaashartige taartherfsthoofdgerechtlunchovengerechtquichespruitjeswinter

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?