
Hoofdgerecht
Stamppot van voorjaarsgroenten met mosterd en broodkruim
4 personen
25 minuten
Op zoek naar een heerlijke Hollandse stamppot? Probeer deze stamppot van voorjaarsgroenten met mosterd en broodkruim eens! Hij zit echt boordevol groenten.
Bereidingswijze
- Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp tot een puree met de zure room en mosterd.
- Schep alle groenten door de puree en roer eventueel op een lage stand nog een paar minuten door.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim op middelhoge stand in een paar minuten bruin en krokant. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en fruit kort mee.
- Serveer de stamppot van voorjaarsgroenten met het gebakken broodkruim.
- 800 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 200 milliliter zure room
- 2 eetlepels grove mosterd
- 200 gram andijvie (panklaar)
- 200 gram bospenen (geschild, grof geraspt)
- 1 bosje radijsje (gewassen, grof gehakt)
- 5 lente-/bosuitjes (zeer fijngesneden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sneeën bruinbrood (zonder korst, grof verkruimeld)
- 2 teentjes knoflook (geperst)