
Hoofdgerecht
Stamppot van zoete aardappel en paksoi
4 personen
20 minuten
Een vertrouwde stamppot met een Oosterse tint van de paksoi. Dit gerecht zit boordevol groenten en ook nog eens snel te bereiden. Probeer deze stamppot van zoete aardappel en paksoi nu zelf!
Bereidingswijze
- Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout.
- Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm.
- Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten.
- Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen.
- Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.
- Serveer de stamppot van zoete aardappel en paksoi direct.
Smakelijk!
- 1 kilogram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
- 200 milliliter melk (warm) of 200 milliliter sojamelk (warm)
- 4 eetlepels boter
- 300 gram ontbijtspek (in plakjes)
- 2 uien (fijngesneden)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 stronken paksoi (fijngesneden, gewassen)