
Hoofdgerecht
Stamppot met witlof en geitenkaas
4 personen
30 minuten
Stamppot met verrassende ingrediënten, wat dacht je van de combinatie witlof met geitenkaas? Lekkere serveertip om het af te maken: grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.
Werkwijze
- Snijd de witlof in de lengte enkele malen door.
- Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
- Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
- Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf.
- Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
- Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur.
- Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree.
- Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.
- 500 gram witlof (schoongemaakt)
- 1 bosje lente-/bosui (schoongemaakt)
- 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 25 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 250 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
- 125 gram melk (warm)