Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Stamppot met witlof en geitenkaas

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Stamppot met verrassende ingrediënten, wat dacht je van de combinatie witlof met geitenkaas? Lekkere serveertip om het af te maken: grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.

Werkwijze

  1. Snijd de witlof in de lengte enkele malen door.
  2. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
  3. Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
  4. Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf.
  5. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
  6. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
  7. Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur.
  8. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree.
  9. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.
  • 500 gram witlof (schoongemaakt)
  • 1 bosje lente-/bosui (schoongemaakt)
  • 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
  • 125 gram melk (warm)
geitenkaasherfststamppotwitlof

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?