
Hoofdgerecht
Steak à la pizzaiola
4 personen
110 minuten
Deze steak à la pizzaiola is heerlijk. Uiteraard met Picanha, paprika én champignons uit onze eigen streek. Ook mooi meegenomen: het staat op tafel in 20 minuten. Tip: Voeg 1 eetlepel kappertjes, 2 ansjovisfilets in stukjes en 1 gehakte rode peper extra toe aan de saus.
Bereidingswijze
- Wrijf het vlees in met 2 eetlepels olijfolie en de helft van de knoflook, zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook en de ui 2-3 minuten.
- Voeg de paprika en champignons toe en bak ze circa 3 minuten mee.
- Blus af met de wijn en voeg de tomaten op sap, oregano en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie met de boter.
- Verhit de BBQ tot een temperatuur van 135 graden is bereikt. Leg de picanha met de vetrand naar boven op het rooster van de BBQ op het minder hete deel en sluit de deksel. Laat circa 1,5 uur roken of tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt.
- Serveer het vlees met wat van de saus erop. Lekker met ciabattabrood, friet of pasta en broccoli.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 38 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 11 g |
- Picanha a 900 gram
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes) uit eigen streek
- 200 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd) uit eigen streek
- 100 milliliter rode wijn of
- 100 milliliter witte wijn
- 2 blikken tomaten (à 400 g)
- 2 eetlepels oregano (gehakt) of
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 75 gram zwarte olijven (in plakjes, zonder pit)
- 25 gram boter