
Borrelhapje, Hoofdgerecht
steamed buns met langzaam geroosterd varkensvlees
6 personen
45 minuten
Steamed buns met heerlijk langzaam geroosterd varkensvlees. Perfecte grootte voor een borrelhapje en onwijs lekker. Leuk idee voor de jaarwisseling. Let wel op, het vlees moet heel lang garen.
Werkwijze
Voorbereiden
- Meng de knoflook, ketjap, honing, vijfkruidenpoeder en chili en laat hierin de karbonades 2 uur marineren.
- Meng intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, een snuf zout en de melk tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg met bloem bestoven handen circa 5 minuten.
- Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 140ÂșC.
- Leg het vlees in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak het vlees in de oven in minimaal 4 uur zacht.
Bereiden
- Knip 12 stukjes bakpapier van 10×10 cm.
- Maak 12 balletjes van het brooddeeg en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovaaltjes. Bestrijk het deeg licht met olie en klap de ovale broodjes dubbel tot halvemaantjes.
- Leg elk balletje op een stukje bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
- Vul een pan voor 1/3 met water en breng aan de kook. Leg een aantal broodjes in een stoommandje (zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is zodat de stoom erdoor kan) en stoom de broodjes in circa 15 minuten gaar. Herhaal totdat alle broodjes zijn gestoomd.
- Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en meng wat van het kookvocht erdoorheen.
- Serveer het vlees op de steamed buns en bestrooi met de koriander. Lekker met reepjes zoetzure komkommer.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 210 kcal |
Koolhydraten | 25 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 3 g |
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels honing
- evt. 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel gedroogde chilipeper
- 500 gram schouderkarbonades
- 150 milliliter kippenbouillon
- 2 eetlepels koriander (gehakt)
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- bakpapier
- stoommandje of stoompan