
Bijgerecht, Borrelhapje
Stokbrood met kruidenboter en kaas
6 personen
15 minuten
Een klassieker: stokbrood met kruidenboter en kaas. Lekker en makkelijk, zo gemaakt op de BBQ.
Werkwijze
- Snijd schuine inkepingen in de bovenkant van het stokbrood.
- Meng de boter met de peterselie, basilicum en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Schep met een lepel de kruidenboter tussen de inkepingen in het brood en bestrooi met de kaas.
- Bak het brood aan de zijkant van de BBQ (niet op direct vuur) totdat het goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten. Leg tijdens het bakken eventueel een vel aluminiumfolie onder het brood zodat de onderkant niet verbrandt.
- 1 stokbrood
- 100 gram boter (gesmolten)
- 1 handje verse peterselie (fijngehakt)
- 1 handje verse basilicum (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 50 gram jonge kaas (geraspt)