
Hoofdgerecht
Stoofpotje met pompoen, kikkererwten en couscous
4 personen
20 minuten
Een stoofpot is heerlijk in de winter. Zo ook dit vegetarische stoofpotje met pompoen, kikkererwten en couscous. Je maakt het in slechts 20 minuten.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote (braad) pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook, specerijen en pompoenblokjes toe en roerbak mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kaneel en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en laat afgedekt circa 15 minuten stoven op een lage stand.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog circa 5 minuten stoven. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de couscous om met de boter. Serveer de stoof met de couscous en Griekse yoghurt. Bestrooi met de munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 98 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 3 g |
Vezels | 13 g |
Zout | 0,3 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel ras el hanout of 1 eetlepel kerriepoeder
- 600 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 kaneelstokje
- 300 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
- 400 gram couscous
- 1 eetlepel boter of 1 eetlepel olie
- 100 milliliter Griekse yoghurt
- 0.5 bosje munt (grof gehakt)