Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Stoofpotje met pompoen, kikkererwten en couscous

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een stoofpot is heerlijk in de winter. Zo ook dit vegetarische stoofpotje met pompoen, kikkererwten en couscous. Je maakt het in slechts 20 minuten.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote (braad) pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook, specerijen en pompoenblokjes toe en roerbak mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes, kaneel en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en laat afgedekt circa 15 minuten stoven op een lage stand.
  3. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog circa 5 minuten stoven. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schep de couscous om met de boter. Serveer de stoof met de couscous en Griekse yoghurt. Bestrooi met de munt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 13 g
Zout 0,3 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel ras el hanout of 1 eetlepel kerriepoeder
  • 600 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 kaneelstokje
  • 300 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
  • 400 gram couscous
  • 1 eetlepel boter of 1 eetlepel olie
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 0.5 bosje munt (grof gehakt)
pompoenstoofpotvega-1weekmenu-1winter

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?