
Hoofdgerecht
Stoofvlees met abrikoos en rozemarijn
4 personen
140 minuten
Een stoofvlees zoals oma het vroeger maakte. Deze stoofvlees met abrikoos en rozemarijn heeft even nodig maar zo trekken de smaken lekker in het vlees.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Bak vervolgens de uien, knoflook en wortel circa 3 minuten. Blus af met de wijn.
- Leg de stooflappen terug in de pan. Voeg de bouillon, abrikozen, kruidnagels, ontbijtkoek en rozemarijn toe en breng aan de kook. Zorg dat het vlees helemaal onder staat. Laat afgedekt 2-3 uur stoven totdat het vlees helemaal zacht is en uit elkaar valt. Roer regelmatig door.
- Verwijder de rozemarijn en kruidnagels. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met romige aardappelpuree en een groene salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 470 kcal |
Koolhydraten | 25 g |
Eiwit | 45 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 9 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 1,2 g |
- 30 gram boter
- 800 gram runderstooflappen
- 2 uien (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 winterpeen (geschrapt, in plakjes)
- 125 milliliter rode wijn
- 300 milliliter runderbouillon
- 4 gedroogde abrikozen (in reepjes)
- 3 kruidnagels
- 3 plakjes ontbijtkoeken (in blokjes)
- 2 takjes rozemarijn