
Hoofdgerecht
Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas en bacon
4 personen
20 minuten
Een dubbele hamburger van Limousin rundvlees, met kaas én bacon, belegd op het allerlekkerste bakkersbroodje van heel Nederland: een recept dat dit voorjaar niet mag ontbreken! Dubbeldik opgebouwd met de lekkerste producten uit eigen streek en gemakkelijk zelf te maken. Gebruik een (kort gegrild) bakkersbroodje als basis en proef de smaken van het zuiden in één burger!
Bereidingswijze
- Steek de barbecue op tijd aan of zet een grillpan op hoog vuur.
- Maak de rode ui schoon en snijd in ringen.
- Meng de uienringen met een lepeltje suiker en witte wijnazijn en houd apart.
- Snijd de augurk en tomaat in plakken en schaaf de komkommer met behulp van een mandoline julienne. Tip: geen mandoline? Gebruik een kaasschaaf voor dunne plakken en snijd deze vervolgens in reepjes.
- Snijd de ijsbergsla grof en meng met een lepel mayonaise en een theelepel tabasco.
- Bak tegelijkertijd de bacon krokant en de burgers medium op de barbecue of in de pan.
- Verwarm een bakpan met wat boter en olie, snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak in een andere bakpan met een scheutje olie de spiegeleieren en breng op smaak met peper.
- Halveer de broodjes en grill op de snijkant in 30 seconden goudbruin.
- Leg op elke burger, een minuut voordat ze klaar zijn, een half plakje kaas zodat deze nog even mee smelt.
- Bouw de burgers als volgt op: verdeel de ijsbergsla over de onderste helften van de broodjes, beleg dit met komkommer, vervolgens de burger met kaas, plakjes tomaat, uitgebakken bacon, burger met kaas, plakjes augurk, gebakken champignons, spiegelei en als laatste de zoetzure rode uienringen.
- Besmeer de bovenkant van het broodje met een goede lepel barbecuesaus en dek de streekburger af.
- 4 Korengoud bakkersbroodjes
- 8 Limousin hamburgers
- 4 vrije uitloopeieren
- ½ krop ijsbergsla
- ½ komkommer
- 4 plakken oude kaas
- 8 plakken bacon
- 2 Red Nature tomaten, in plakjes
- 1 rode ui
- 4 augurken
- 1 bakje champignons
- 2 el. mayonaise
- 1 tl. tabasco
- 4 el. Made for Meat smoke pepper barbecuesaus
- 1 el. suiker
- 2 el. witte wijnazijn
- 1 el. boter
- 2 el. olijfolie
- peper en zout