
Hoofdgerecht
Goedgevulde streekburger met pesto en tuinkruidenkaas
4 personen
30 minuten
Ook de lekkerste hamburgers komen van de barbecue. Geniet van de smaken van het zuiden met deze goedgevulde streekburger met pesto en tuinkruidenkkaas.
Benodigdheden
- Koekenpan
- Barbecue
Werkwijze
- Snijd de broodjes open en gril de binnenkanten goudbruin.
- Verhit de olijfolie en bak de ui, knoflook en champignons ca. 4 minuten. Schep de tomaatjes erdoor, bak 1-2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de hamburgers met peper en zout en gril ze aan beide kanten ca. 4 minuten.
- Leg de laatste minuut op elke hamburger een plak kaas zodat deze net even smelt.
- Haal een paar mooie bladeren van de kropsla. Scheur grotere blaadjes eventueel in stukken. Leg op het onderste broodje de blaadjes sla en leg daarop de hamburger.
- Schep er royaal van het ui-champignonmengsel op en dek af met het kapje. Lekker met frietjes uit de oven en een rauwkostsalade.
- 4 meergranen broodjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, in ringen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 250 gram champignons, in vieren
- 200 gram L’amuse troscherrytomaatjes, in vieren
- 4 hamburgers
- 4 plakken Jan Linders tuinkruidenkaas
- 1 krop kropsla
- peper en zout