
Hoofdgerecht
Strudel met pompoen en kip
4 personen
45 minuten
Wil je een hartig hoofdgerecht met een mediterraanse tint? Probeer dan zeker eens deze Strudel met pompoen en kip!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
- Voeg de pompoen en kipfilet toe en roerbak tot de pompoen beetgaar is en de kip gaar en lichtbruin.
- Voeg de specerijen en abrikozen toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat deze vulling afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid 2 vellen filodeeg naast elkaar uit op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje boter. Leg ze met 1 centimeter overlap op elkaar zodat je een groot vierkant krijgt. Vervolg met de andere vellen, bestrijk steeds met boter en zorg dat de randen goed vastplakken.
- Verdeel de vulling over het midden van het deeg maar laat aan de zijkanten een paar centimeter vrij. Rol het deeg met de vulling voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat.
- Bestrijk de rol met het ei en bestrooi met de amandelen. Strooi er eventueel nog wat korrels grof zout over. Bak de Strudel met pompoen en kip in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
- 2 eetlepels olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 300 gram pompoenen (in kleine blokjes)
- 200 gram kipfilets (in kleine blokjes)
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)
- 50 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
- 10 plakjes filodeeg (ontdooid, pak)
- 2 eetlepels boter (gesmolten)
- 1 ei (losgeklopt)
- 50 gram amandelen