
Hoofdgerecht
Sukade met bokbier uit de oven
4 personen
180 minuten
Hollandser kan niet: sukade. In dit recept maken we gebruik van de oven om het vlees super langzaam te garen in bouillon en bokbier, totdat het helemaal uit elkaar valt op je bord. Erg lekker met rodekool en aardappelen. Kom maar op met die heerlijke herfstmaaltijden!
Benodigdheden
- ovenvaste braadpan of braadslede
Oventijd
- 150 minuten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Bestrooi de sukadelappen met zout en versgemalen peper en haal ze door de bloem.
- Verhit de boter en olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- Voeg de prei, wortel, eventueel steranijs, laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken en de tijm toe en bak even mee.
- Blus af met de bouillon en het bokbier.
- Zet het vlees met het deksel op de pan circa 2,5 uur (tot het zacht is) in het midden van de oven.
- Verwijder voor het serveren de steranijs en laurierblaadjes met kruidnagels.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 735 kcal |
Koolhydraten | 17 g |
Eiwit | 56 g |
Vet Waarvan verzadigd |
47 g 21 g |
- 1 kilogram sukadelap
- circa 2 eetlepels bloem
- 100 gram boter of 100 gram vloeibaar bakproduct
- 50 milliliter arachideolie
- 200 gram preien (gewassen, in stukken van 2 cm)
- 200 gram winterwortels (geschild, in plakken van ca. 2 cm )
- evt. 1 steranijs
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 eetlepel verse tijm
- 300 milliliter vleesbouillon (heet)
- 600 milliliter bockbier (flesje)