
Hoofdgerecht
Super veggiespiesen
4 personen
30 minuten
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes zoete aardappel, courgette, ananas, paprika, mais, ui en avocado om en om aan de metalen spiesen tot deze vol zitten.
- Druk de groenten stevig aan en bestrijk elke spies met 1 eetlepel olie. Rooster circa 20 minuten aan alle kanten op de barbecue, tot de groenten gaar zijn en mooi gekleurd.
- Keer de spiesen regelmatig voor een gelijkmatige garing. Bestrooi de gegrilde spiesen met de specerijen en koriander.
Bereidingstip
Druk alle blokjes groente aan de spiesjes goed aan zodat ze stevig blijven zitten. Hierdoor wordt de kans dat er tijdens het grillen een stukje af valt een stuk kleiner.
- 1 zoete aardappel (in blokjes van ca. 3 cm)
- 0.5 courgette (in blokjes van ca. 4 cm)
- 0.25 ananas (in blokjes van ca. 3 cm)
- 2 rode paprika's (in blokjes van ca. 4 cm)
- 1 maiskolf (in plakken van ca. 1 cm dik)
- 1 rode ui (in blokjes van ca. 4 cm)
- 2 avocado's (in blokjes van ca. 4 cm)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)