
Bijgerecht
Surf & turf-spies met biefstuk en garnalen
4 personen
15 minuten
Deze combinatie van vis en vlees heeft het beste van beide werelden en past bij elke barbecue.
Voorbereiden
Steek de barbecue aan.
Overige tijden
15 minuten marineertijd
Bereidingswijze
- Meng de olie met de chilipeper, knoflook en citroensap. Schep de garnalen erdoor en laat circa 15 minuten marineren.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Rijg de biefstukblokjes afwisselend met de sjalotjes, garnalen en partjes limoen aan de spiesen.
- Rooster de spiesen 5-10 minuten op de barbecue. Keer tussendoor om. Lekker met een groene salade.
Bereidingstip
Vervang de chilipeper in dit recept door korianderpoeder.
Neem tomaatjes in plaats van sjalotjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 6 g |
Eiwit | 38 g |
Vet Waarvan verzadigd |
14 g 3 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,5 g |
- 3 eetlepels wokolie of
- 3 eetlepels arachideolie
- 0.5 theelepel chilipepervlokken
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels citroensap
- 300 gram cocktailgarnalen (ontdooid) of
- 300 gram wokgarnalen naturel (ontdooid)
- 400 gram biefstukken (in blokjes van ca. 3 cm)
- 6 sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
- 2 limoenen (in 8 parten)