
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Surf & turf spies van de BBQ
2 personen
15 minuten
Steek je favoriete surf & turf spies in een nieuw, verrassend jasje! Deze surf & turf spies van Ralph de Kok zet je in een handomdraai op tafel. Bereid op de BBQ, afgemaakt met een eigen balsamico-glazuur en lekker fris door de toevoeging van abrikozen.
Benodigheden
- Pannetje
- Spiesen (Tip: gebruik je houten spiesjes? Week deze dan eerst in water voordat je ze gaat gebruiken!)
- BBQ
- Houtskool
- Aanmaakblokjes
Bereidingswijze
- Verhit de BBQ tot ca. 250 graden
- Snijd de Limousin biefstuk in blokjes van ongeveer 3×3 centimeter
- Rijg de Limousin biefstukblokjes aan de spiesen. Doe dit om-en-om met de garnaaltjes en de abrikoosjes
- Verhit in een pannetje de azijn en rasp de gember erdoor. Voeg daarna een scheutje van het abrikozensap toe.
- Plaats de spiesjes op de BBQ en grill ze kort (ongeveer 1,5) aan alle kanten
- Lak de spiesen af met de gember-balsamico glazuur uit het pannetje. Maak op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de spiezen met rode peper, peterselie of koriander.
- Limousin biefstuk
- Grote garnalen (vers)
- Halve abrikozen op sap
- 3 cm verse gember
- 150 ml balsamico azijn
- 1/2 rode peper, fijn gesneden
- 1/2 peterselie of koriander, grof gehakt
- Peper en zout