Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Surf & turf spies van de BBQ

2 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Steek je favoriete surf & turf spies in een nieuw, verrassend jasje! Deze surf & turf spies van Ralph de Kok zet je in een handomdraai op tafel. Bereid op de BBQ, afgemaakt met een eigen balsamico-glazuur en lekker fris door de toevoeging van abrikozen.

Benodigheden

  • Pannetje
  • Spiesen (Tip: gebruik je houten spiesjes? Week deze dan eerst in water voordat je ze gaat gebruiken!)
  • BBQ
  • Houtskool
  • Aanmaakblokjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de BBQ tot ca. 250 graden
  2. Snijd de Limousin biefstuk in blokjes van ongeveer 3×3 centimeter
  3. Rijg de Limousin biefstukblokjes aan de spiesen. Doe dit om-en-om met de garnaaltjes en de abrikoosjes
  4. Verhit in een pannetje de azijn en rasp de gember erdoor. Voeg daarna een scheutje van het abrikozensap toe.
  5. Plaats de spiesjes op de BBQ en grill ze kort (ongeveer 1,5) aan alle kanten
  6. Lak de spiesen af met de gember-balsamico glazuur uit het pannetje. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Bestrooi de spiezen met rode peper, peterselie of koriander.

  • Limousin biefstuk
  • Grote garnalen (vers)
  • Halve abrikozen op sap
  • 3 cm verse gember
  • 150 ml balsamico azijn
  • 1/2 rode peper, fijn gesneden
  • 1/2 peterselie of koriander, grof gehakt
  • Peper en zout
BBQbiefstukRalph de Kokzomer

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Ralph de Kok

Ralph de Kok

Ralph is opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Een echte BBQ-professional uit onze eigen streek! Ralph houdt zich al jaren bezig met barbecueën en buitenkoken en is o.a. bekend van SBS6, RTL 4 en 24Kitchen. Hij kookt het liefst met verse, pure producten en deelt graag zijn BBQ-tips met jou.

Meer artikelen van Ralph

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?