
Hoofdgerecht
Tabouleh met gegrilde citroenzalm
4 personen
30 minuten
Deze heerlijke tabouleh met gegrilde zalm is perfect voor de zomer. Dit frisse gerecht is makkelijk om zelf te maken binnen slechts een half uurtje.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Pers ½ citroen uit.
- Schep de tomaat en komkommer door de gare bulgur.
- Roer de groene kruiden, bosui, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes.
- Verhit de overige olijfolie in de grillpan en gril hierin de citroenplakken aan beide kanten goudbruin. Gril vervolgens de zalm in circa 8 minuten aan beide kanten gaar.
- Serveer de zalm met de gegrilde citroen en tabouleh.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 445 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 5 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,3 g |
- 100 gram bulgur of 100 gram couscous
- 1 citroen
- 4 tomaten (in kleine blokjes)
- 1 komkommer (in kleine blokjes)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 bosje munt (fijngehakt)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 zalmfilets