
Hoofdgerecht
Taco’s met zoete aardappel, paprika en feta
4 personen
25 minuten
In de Mexicaanse keuken kan de taco niet ontbreken. Probeer daarom deze vegetarische taco’s met zoete aardappel en paprika eens! Lekker, makkelijk en zo klaar.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Snijd de aardappels met schil in 8 parten.
- Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadjes.
- Leg de aardappel en paprika op een bakplaat en besprenkel met de olie en grof zeezout.
- Rooster hoog in de oven in 15-20 minuten gaar.
- Neem de groenten uit de oven en snijd de paprika in reepjes.
- Schep de peterselie, bosui en feta door elkaar.
- Warm de taco’s op en verdeel het groentemengsel en het fetamengsel erover.
Bereidingstip: serveer de taco’s met zoete aardappel en paprika met een tomaten-perziksalsa en uiensalade.
- 2 grote zoete aardappels (schoongeboend)
- 4 rode (punt)paprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosje peterselie of koriander (grof gehakt)
- 1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
- 100 gram feta (grof verkruimeld)
- 4 tortillawraps of tacoschelpen