
Hoofdgerecht, Salades
Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde
4 personen
35 minuten
Een heerlijk lente-recept: tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde. Het malse Limousin rundvlees komt perfect tot z’n recht in dit gerecht. Een plaatje om te serveren met het échte lente-gevoel!
Bereidingswijze
- Haal de biefstukken minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Bestrooi de biefstukken met verse peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de tomaatjes in 15 minuten tot ze beginnen te rimpelen.
- Bereid ondertussen de sals verde voor. Hak de kappertjes, knoflook, verse basilicum en verse peterselie fijn. Meng dit met de citroenrasp en het sap. Gebruik hier bijvoorbeeld een maatbeker met staafmixer voor. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de salsa verder dikker begint te worden.
Tip: Voeg eerst ongeveer 100 ml olijfolie beetje bij beetje toe. De overige 40 ml gebruik je alleen als het nodig is. - Breng de salsa verde op smaak met peper en zout.
- Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg daar een klont boter aan toe. Bak de biefstukken om en om medium (3 minuten elke kant op hoog vuur).
- Verpak ze na het bakken in zilverfolie en laat 5 minuten rusten.
- Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met olijfolie. Snijd de biefstukken in dunne plakken (trancheren) en verdeel ze over de rucola. Garneer met salsa verde en snippers Parmezaanse kaas. Serveer met de geroosterde tomaatjes.
- 4 Limousin biefstukken
- 2 el roomboter
- 160 gr rucola
- 80 gr Parmezaanse kaas snippers
- 20 troscherrytomaatjes
- 4 el kappertjes
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr verse basilicum
- 60 gr verse peterselie
- 1 citroen (rasp & sap)
- 140 ml olijfolie