Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Tagliatelle met bloemkool en salie

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijke vegetarische pasta voor tijdens de zwoele zomeravonden. De bloemkool geeft je pasta die heerlijke romige smaak. Waan jezelf helemaal in het zonnige Italië.

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Koekenpan

Werkwijze

  1. Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en vang de bouillon op. Kook de tagliatelle in de bouillon.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Houd de helft van de bloemkoolroosjes apart.
  3. Pureer de rest van de bloemkool met de ui, knoflook, kookroom, een scheutje bouillon, nootmuskaat en peper.
  4. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaatjes en salie. Schep de saus en bloemkool door de tagliatelle.
  5. Verdeel de tomaatjes en salie erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Bereidingstip

Vervang de salie in dit recept door basilicum.

  • 1 kleine bloemkool (in kleine roosjes)
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 gram tagliatelle
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 milliliter kookroom
  • nootmuskaat
  • 10 cherry-/kerstomaatjes
  • 6 blaadjes salie
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
bloemkoolhet voordeel van het zuidenitaliaansParmezaanpastasalietagliatelle

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?