
Hoofdgerecht
Tagliatelle met bloemkool en salie
4 personen
25 minuten
Een heerlijke vegetarische pasta voor tijdens de zwoele zomeravonden. De bloemkool geeft je pasta die heerlijke romige smaak. Waan jezelf helemaal in het zonnige Italië.
Benodigdheden
- Staafmixer
- Koekenpan
Werkwijze
- Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en vang de bouillon op. Kook de tagliatelle in de bouillon.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Houd de helft van de bloemkoolroosjes apart.
- Pureer de rest van de bloemkool met de ui, knoflook, kookroom, een scheutje bouillon, nootmuskaat en peper.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaatjes en salie. Schep de saus en bloemkool door de tagliatelle.
- Verdeel de tomaatjes en salie erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Bereidingstip
Vervang de salie in dit recept door basilicum.
- 1 kleine bloemkool (in kleine roosjes)
- 1 liter groentebouillon
- 300 gram tagliatelle
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 milliliter kookroom
- nootmuskaat
- 10 cherry-/kerstomaatjes
- 6 blaadjes salie
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)