Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Tagliatelle met prei en parmaham

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Altijd lekker en ontzettend simpel, is deze tagliatelle met prei en parmaham! Een lekkere combinatie door de smaak van frisse prei en het zoutige van parmaham.

Bereidingswijze

  1. Rooster de parmaham in een droge, hete koekenpan krokant en zet apart.
  2. Kook de tagliatelle. Verhit de olie en bak hierin de knoflook, prei, oregano, zout en peper.
  3. Giet de tagliatelle af en schep deze met de crème fraîche, gorgonzola en de helft van de parmaham door het groentemengsel.
  4. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de parmaham en de Parmezaanse kaas.

Bereidingstip

Vervang de prei door smalle reepjes radicchio, boerenkool of savooiekool.

Neem pancetta in plaats van parmaham.

  • 150 gram parmaham (in repen)
  • 400 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 300 gram preien (in reepjes)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 125 crème fraîche
  • 100 gram gorgonzola (in stukjes)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
weekmenu-37

Ook interessant

Recepten

Gestoofde karbonade met peer

Recepten

Romige witlofsoep

Recepten

Aziatische noedelsalade met zalm

Recepten

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Recepten

Mangocurry met aubergine

Recepten

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?