
Hoofdgerecht
Tagliatelle met prei en parmaham
4 personen
20 minuten
Altijd lekker en ontzettend simpel, is deze tagliatelle met prei en parmaham! Een lekkere combinatie door de smaak van frisse prei en het zoutige van parmaham.
Bereidingswijze
- Rooster de parmaham in een droge, hete koekenpan krokant en zet apart.
- Kook de tagliatelle. Verhit de olie en bak hierin de knoflook, prei, oregano, zout en peper.
- Giet de tagliatelle af en schep deze met de crème fraîche, gorgonzola en de helft van de parmaham door het groentemengsel.
- Bestrooi de tagliatelle met de rest van de parmaham en de Parmezaanse kaas.
Bereidingstip
Vervang de prei door smalle reepjes radicchio, boerenkool of savooiekool.
Neem pancetta in plaats van parmaham.
- 150 gram parmaham (in repen)
- 400 gram tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 300 gram preien (in reepjes)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 125 crème fraîche
- 100 gram gorgonzola (in stukjes)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)