
Hoofdgerecht
Tagliatelle met stoofvlees
4 personen
215 minuten
Stoofvlees past bij vrijwel alles. Daarom is het deze keer gecombineerd met pasta! Probeer nu deze tagliatelle met stoofvlees. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidinsgwijze
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoge stand rondom bruin.
- Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak circa 3 minuten.
- Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
- Voeg de tomaten en 100 ml water toe en roer door.
- Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand.
- Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe.
- Trek het vlees met 2 vorken los en laat nog even pruttelen op een lage stand.
- Kook intussen de tagliatelle.
- Roer de Parmezaanse kaas door het vlees, met eventueel wat kookvocht van de pasta, en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het stoofvlees met de pasta, rucola en extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 940 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 64 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 13 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gram runderlappen (in blokjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- 300 milliliter rode wijn
- 2 blikken gepelde tomaten
- 400 gram tagliatelle
- 75 gram Parmezaanse kaas en
- Parmezaanse kaas (geraspt, om te bestrooien)
- 200 gram rucola