
Hoofdgerecht
Tagliatelle met venkel, garnalen en dille
4 personen
35 minuten
Een ongekende combinatie, maar ook zeker een lekkere! De anijs-smaak van venkel gaat goed gepaard met de garnalen in dit recept. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor tagliatelle met venkel
- Kook de pasta beetgaar. Verhit de boter en bak hierin de ui en venkel circa 10 minuten op middelhoge stand.
- Voeg de garnalen en de room toe en verwarm al roerend. Roer de citroenrasp en de helft van de dille erdoor.
- Giet de pasta af en vang wat kookwater op. Schep de tagliatelle met 4 eetlepels van het kookwater door de saus en verwarm circa 3 minuten.
- Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de rest van de dille.
Bereidingstip
Vervang de garnalen in dit recept door 2 blikjes krabvlees.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 600 kcal |
Koolhydraten | 70 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 15 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 0,4 g |
- 350 gram tagliatelle
- 4 eetlepels boter
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 venkelknol (dun gesneden)
- 200 gram garnalen
- 200 milliliter room
- 1 citroen (rasp)
- 0.5 bosje dille (fijngehakt)