Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Tagliatelle met venkel
Hoofdgerecht

Tagliatelle met venkel, garnalen en dille

4 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een ongekende combinatie, maar ook zeker een lekkere! De anijs-smaak van venkel gaat goed gepaard met de garnalen in dit recept. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!

Bereidingswijze voor tagliatelle met venkel

  1. Kook de pasta beetgaar. Verhit de boter en bak hierin de ui en venkel circa 10 minuten op middelhoge stand.
  2. Voeg de garnalen en de room toe en verwarm al roerend. Roer de citroenrasp en de helft van de dille erdoor.
  3. Giet de pasta af en vang wat kookwater op. Schep de tagliatelle met 4 eetlepels van het kookwater door de saus en verwarm circa 3 minuten.
  4. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de rest van de dille.

Bereidingstip

Vervang de garnalen in dit recept door 2 blikjes krabvlees.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 0,4 g
  • 350 gram tagliatelle
  • 4 eetlepels boter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 venkelknol (dun gesneden)
  • 200 gram garnalen
  • 200 milliliter room
  • 1 citroen (rasp)
  • 0.5 bosje dille (fijngehakt)
dillegarnaalhoofdgerechtpastatagliatellevenkel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?