
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Tartaartje van gerookte zalmfilet met citroenmayonaise en krokantje kappertjes
4 personen
25 minuten
Een culinair ogend maar ó zo gemakkelijk, lekker voorgerecht: een tartaartje van gerookte zalm! Lekker fris door de zelfgemaakte citroenmayonaise en een feestje om te serveren. Perfect voor bij het kerstdiner!
Bereidingswijze
- Snipper de rode ui heel fijn en hak de verse dille fijn.
- Snijd de gerookte zalm fijn. Meng de crème fraîche en de rasp van een halve citroen door de zalm. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Pers de halve citroen uit en meng deze in een kommetje met de mayonaise. Houd het resultaat, een heerlijk frisse citroen-mayonaise, apart.
- Ga verder met de krokante kappertjes. Tip: laat de kappertjes eerst uitlekken op een stuk keukenpapier. Als de kappertjes nog te nat zijn, veroorzaken ze veel spetters in de koekenpan en dat wil je natuurlijk niet.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kappertjes in één minuut krokant. Schep de kappertjes uit de pan en laat weer uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Maak een tartaartje van de gerookte zalm op het bord. Dit doe je handig met een serveerring (zo krijg je de meest strakke tartaartjes) of gewoon zelf met de hand/met een lepel of een kommetje.
- Garneer de gerookte zalmtartaartjes met citroen-mayonaise, krokante kappertjes en een takje verse dille. Serveer met toast.
- 250 gr gerookte zalm
- 1 kleine rode ui
- 8 takjes dille (vers)
- 2 flinke el crème fraîche
- 100 gr kappertjes
- 1 citroen
- 4 flinke el mayonaise
- g'woon naturel partytoastjes