
Borrelhapje, Nagerecht
Tarte Tatin met pistache
4 personen
30 minuten
De tarte tatin is een echte klassieker. Probeer ook eens deze variatie van tarte tatin met pistache!
Bereidingwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de suiker in een koekenpan en laat op een lage stand zonder te roeren karamelliseren tot een goudbruine karamel.
- Roer vervolgens de boter, kaneel, vanillemerg en een snuf zout erdoor.
- Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
- Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes.
- Verdeel de appel met de karamel over de holtes van de muffinvorm.
- Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel.
- Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
- Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes.
- Serveer met wat zure room en bestrooi met de pistachenoten.
Tip: bij de tarte tatin met pistache smaakt een wat zoetere bubbel heerlijk, bijvoorbeeld Gran Españoso Cava Demi-Sec. Beschikbaar bij de Jan Linders in jouw buurt.
- 100 gram suiker
- 40 gram boter
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 vanillestokje (opengesneden, merg eruit)
- 4 zoete appels (in blokjes van ca. 2 cm)
- 3 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 125 milliliter zure room
- 50 gram pistachenoten (grof gehakt)