
Taart & cake
Tarte Tatin met peer en gezouten karamel
4 personen
70 minuten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taarvorm in.
- Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe.
- Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen.
- Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus.
- Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan.
- Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
- Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
- Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel).
- Serveer met een schep crème fraîche.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 680 kcal |
Koolhydraten | 64 g |
Eiwit | 5 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 27 g |
- 4 peren uit eigen streek (geschild, in kwarten)
- 6 plakjes bladerdeeg
- 125 milliliter crème fraîche
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram boter (in blokjes)
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel kaneelpoeder