
Hoofdgerecht
Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm
4 personen
75 minuten
Houd je van de oosterse keuken? Probeer dan zeker eens deze Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm! Heerlijk met een Pinot Noir.
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Verdeel de helft van de marinade over de biefstuk en de andere helft over de zalm.
- Schep goed door en laat afgedekt circa 1 uur marineren in de koelkast.
- Week houten spiesen in water om verbranden te voorkomen.
- Veeg de marinade van de blokjes vlees en vis en rijg ze om en om aan de spiesen. (3 blokjes van elk per spies).
- Gril de spiesen circa 4 minuten per kant.
Tip: deze Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm is goed te combineren met witte rijst of een zoetzure komkommersalade!
- 300 gram Limousin kogelbiefstukken (in 12 gelijke blokjes)
- 300 gram zalmfilets (in 12 gelijke blokjes)
- voor de marinade
- 1 citroengras (in kleine stukjes, ca. 5 cm) of
- 0.5 theelepel citroengraspoeder
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
- 2 lente-/bosuitjes (in kleine stukjes)
- 4 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie