
Hoofdgerecht
Thaise groene curry met kip
4 personen
25 minuten
Ideaal voor doordeweeks: curry! Binnen 25 minuten staat deze Thaise groene curry met kip en cashewnoten op tafel. Spice it up!
Bereidingswijze
- Kook de rijst.
- Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan en roerbak hierin de currypasta circa 4 minuten op middelhoge stand.
- Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip begint te kleuren.
- Voeg de kokosmelk, bouillon en courgette toe en breng aan de kook.
- Laat vervolgens circa 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen op een lage stand.
- Pers ½ limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
- Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe aan de curry en schakel de warmtebron uit.
- Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
- Serveer de curry met de rijst en garneer de Thaise groene curry met kip met cashewnoten, koriander en limoen.
- 300 gram rijst of
- 300 gram pandanrijst
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels Thaise currypasta
- 400 gram kipfilets (in blokjes)
- 400 milliliter kokosmelk
- 200 milliliter kippenbouillon
- 2 courgettes (in dunne plakjes)
- 1 limoen
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 2 theelepels suiker
- 100 gram cashewnoten
- 0.5 bosje koriander (gehakt