
Voorgerecht
Thaise kokossoep met paddenstoelen
4 personen
20 minuten
Deze geurige soep brengt Thailand bij jou thuis. Deze Thaise kokossoep met paddenstoelen is lekker romig en vol van smaak. Heb je soep over? Gooi niks weg, maar eet hem de volgende dag als lunch.
Bereidingswijze
- Kneus de stengels citroengras. Voeg samen met de laos toe aan de kokosmelk en breng aan de kook. Kook de kokosmelk circa 10 minuten op een lage stand.
- Voeg de bouillon, sojasaus, suiker, limoensap en rode peper toe en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg de paddenstoelen en tofu toe en kook circa 8 minuten op een lage stand, tot de paddenstoelen net gaar zijn.
- Verdeel de noedels over de kommen en giet de hete bouillon erop. Laat de thaise kokossoep even staan en garneer met de basilicum.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 345 kcal |
Koolhydraten | 32 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 12 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 2,7 g |
- 2 stengels citroengras
- 2 theelepels laospoeder of
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 2 blikken kokosmelk
- 500 milliliter groentebouillon
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels limoensap
- 1 rode peper (in dunne ringen)
- 200 gram shiitakes of
- 200 gram kastanjechampignons (gehalveerd)
- 300 gram tofu (in blokjes)
- 200 gram rijstmie
- 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)