
Hoofdgerecht
Thaise zalmpakketjes met paksoi en rivierkreeftjes
4 personen
45 minuten
De Thaise keukens is een van de veelzijdigste keukens op de wereld! Probeer daarom eens deze Thaise zalmpakketjes met paksoi. Een echte smaaksensatie. Serveer bij dit recept de Riesling van J. Meyer: deze wijn kan prima opboksen tegen deze kruidige smaken.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Knip 4 stukken bakpapier van 25×25 cm. Verdeel de zalm en rivierkreeftjes over de stukken bakpapier.
- Vouw de randen van het bakpapier omhoog, schenk de helft van de marinade over de vis en bestrooi met de rode peper, bosui en plakjes limoen. Vouw de pakketjes goed dicht en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar.
- Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok met de rest van de marinade, paksoi, en paprika en roerbak circa 4 minuten.
- Voeg de taugé en de uitgelekte noedels toe en wok deze nog 1 minuut mee. Neem de zalmpakketjes uit de oven, maak ze voorzichtig open en serveer met de noedels en roerbakgroenten.
- Bestrooi de Thaise zalmpakketjes met paksoi met de koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 430 kcal |
Koolhydraten | 34 g |
Eiwit | 30 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 3 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 2,8 g |
- 4 zalmfilets
- 100 gram rivierkreeftjes
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 1 lente-/bosui (in ringetjes)
- 1 limoen (in plakjes)
- 300 gram rijstmie
- 2 struiken paksoi (in repen)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 125 gram taugé
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- - voor de marinade
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)