
Nagerecht
Tiramisu met sinaasappel, aardbei en basilicum
5 personen
25 minuten
Tiramisu is een échte klassieker. Maar ook klassiekers zijn er om mee te variëren, probeer deze heerlijke variant met sinaasappel, aardbei en basilicum. Extra lekker want de aardbeien en de basilcum komen bij Jan Linders uit de eigen streek!
Werkwijze
- Pureer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
- Roer de mascarpone los met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en de rest van de basterdsuiker.
- Spatel de slagroom erdoor.Verdeel de helft van de lange vingers over een lage schaal en besprenkel met de helft van het sinaasappelsap.
- Schep de helft van het mascarpone mengsel erop en verdeel de aardbeienpuree erover.
- Leg de rest van de lange vingers erop, besprenkel met de rest van het sinaasappelsap en verdeel daarover de rest van het mascarpone mengsel.
- Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met de rest van de aardbeien en basilicumblaadjes.
Variatie
Combineer de aardbeien met aalbessen.
- 750 gram aardbeien (schoongemaakt)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 gram mascarpone
- 1 sinaasappel (schil geraspt)
- 300 milliliter sinaasappelsap (vers geperst)
- 250 milliliter slagroom (stijfgeklopt)
- 200 gram lange vingers
- 4 takjes basilicum (alleen de blaadjes)