
Nagerecht, Taart & cake
Zelfgemaakte Tiramisu
6 personen
30 minuten
Typisch Italiaans dessert gemaakt met espresso, amaretto, chocolade en mascarpone! Let op: maak de tiramisu ruim van te voren, het moet een paar uur in de koelkast staan.
Werkwijze
- Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen.
- Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en leg ze in de schaal. Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later gebruik.
- Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken). Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel, gebonden en romig is.
- Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
- Klop de mascarpone goed door de eierroom. Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
- Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone. Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
- Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.
- 100 milliliter espressokoffie
- 4 eetlepels koffielikeur, amaretto, marsala of rum
- 24 lange vingers
- 75 gram pure chocolade (geraspt)
- 2 eieren (gesplitst)
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 400 gram mascarpone