
Bijgerecht, Borrelhapje
Tomaatjes met roomham
4 personen
15 minuten
Deze tomaatjes met roomham staan binnen een handomdraai op tafel. Ze zijn heerlijk als borrelhapje en klaar in 20 minuten.
Bereiden
- Mix de (been)ham met de roomkaas in een keukenmachine tot een mousse en breng op smaak met peper. Roer het maan- of sesamzaad erdoor.
- Snijd de kapjes van 8-12 tomaatjes aan de tros, maar laat ze aan de tros zitten.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Schep de zaadjes uit de tomaatjes. Zet ze met de uitgeholde kant naar boven op een ingevette bakplaat en bestrooi met zout. Leg de kapjes aan de steel ernaast.
- Bestrijk met olie en rooster circa 5 minuten hoog in de oven. Laat iets afkoelen en vul de tomaatjes met de hammousse, basilicum en maanzaad. Zet de kapjes erop.
- 150 gram hammen
- 75 gram roomkaas
- 1 theelepel maanzaad of
- 1 theelepel sesamzaad
- 12 minitrostomaatjes (met steeltjes)
- 1 eetlepel olijfolie (om te bestrijken)
- 1 handje basilicum