
Hoofdgerecht
Tomatenrisotto met geitenkaas en gepofte tomaat
4 personen
30 minuten
Probeer deze maar eens: tomatenrisotto met gepofte tomaat! Hoe lekker ziet dit recept eruit? Binnen 30 minuten staat deze heerlijke risotto op tafel. Blije gezichten gegarandeerd! Extra lekker door de tomaten uit eigen streek.
Bereidingswijze
- Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak al roerend 2-3 minuten tot de korrels glanzen.
- Meng de basisbouillon voor tomatensoep met bijna 2 potten water. Giet een scheut ervan bij de rijst en voeg de rest in gedeelten steeds toe wanneer de bouillon is opgenomen. Schep regelmatig om.
- Sprenkel de rest van de olijfolie over de tomaten. Verhit een grillpan en rooster hierin de tomaatjes (aan de tak) circa 3 minuten. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
- Schep de helft van de geitenkaas door de tomatenrisotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in diepe borden. Knip de tomaten eventueel in kleinere trosjes en verdeel ze over de risotto met de rest van de geitenkaas, pistachenoten en basilicum.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 750 kcal |
Koolhydraten | 85 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 11 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,4 g |
- 5 eetlepels olijfolie
- 6 sjalotjes (gesnipperd) of
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 350 gram risottorijst
- 1 pot basis voor tomatensoep
- 500 gram tros-cherrytomaatjes (ingekruist)
- 75 gram ongezouten pistachenoten (gepeld)
- 200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- basilicum